8 april 2018
12:00

Fensbols IF

Referat: Rinns AIK - Fensbols IF 0-1

Ny förlust idag, men spelmässigt så såg det bättre ut, dock så har vi fortsatt svårt att sätta bollen i mål!

Dags för träningsmatch nr 2, Fensbols IF står för motståndet. Vi saknade en del spelare som tex Carl, Stoffe, Dan, Arvid bara några som exempel. Men ändå känns det som att vi hade en bra och stark trupp till derbyt.

Vi startade med följande manskap: Lilläng i mål, Kevin, Hedström, Sonny och Mattsson bildade fyrbackslinjen. På mitten testade vi Marcus och Henric som innermittfältare, på varsin kant hade vi Rickard och Pihlström. Uppe på topp testade vi Andreas E tillsammans med Robin E. På bänken började Skoog, Alexander, Thomas och Filip.

Match inledningen var en typisk sån som det brukar vara när vi möter Fensbol, mycket kamp och ingen skönlir från något av lagen. Dock ju längre matchen fortlöpte så började vi ha lite mer bollinnehav och började skaka fram lite halvchanser. En sådan kom i den 6:e minuten där Rickard hittar Robin som i sin tur slog ett inlägg som Pär i Fensbols backlinje fick stortån på bollen och bollen gick ut till hörna. På efterföljande hörna slog Mattsson ett inlägg som ingen nåde fram för att stötta in den i mål.

Fensbol hade en bra kontring i den 13:e minuten men avslutet gick en bra bit utanför. Minuten senare blev Robin fälld utanför straffområdet, hans frispark tog i muren. I den 18:e minuten så pressade vi högt och Robin vann tillbaka bollen, tyvärr så lyckades inte Andreas E få in bollen då André i Fensbols mål räddade.

Vi hade en drös med hörnor under matchen, en av dom slog Andreas E i den 25:e minuten, bollen hamnade hos Marcus som sköt över, årets Pudde skrek en del, kanske lite för tidig att utse det priset? Vi hade en bra period i matchen nu, vi ska vara ärliga att vi hade svårt att skapa chanser mellan minuten 14 och 34 men vi spelade en bra fotboll med en tanke bakom varje anfallsförsök.

Så det var lite chockartad när Fensbol på två minuter skapade två jättechanser och på den andra gjorde man mål genom Kibreab. Killarna i Rinn misströstade inte och började jaga kvitteringen. Robin stark i kroppen som han är slet sig lös från två försvarare och försökte lobba över målvakten, bollen gick bredvid i den 39:e minuten. Minuten efter var det Henric som gick på en egen dribbling räd och blev stoppad inne i straffområdet först. 0-1 i paus kändes orättvis men fotbollen är sällan rättvis!

Inför 2:a halvleken gjorde vi ett byte, Rickard gick ut och in kom Filip. Det tog bara 4 minuter innan vi skapade första chansen. En riktig fin anfall där Thomas, Martin och Andreas E deltog den sistnämnde stod för ett bra inlägg som hittade Marcus, tyvärr gick avslutet över. I den 52:a minuten så kom vi fram till ännu ett inlägg, Robin denna gång, Thomas försökte styra in den men målisen räddade till hörna. På efterföljande hörna fick vi två skottlägen, första blockerades andra sköts över.

I den 54:e minuten kom Filip loss på sin kant och slog ett bra inlägg tyvärr hade vi lite för lite folk med i anfallet och ingen nåde bollen. Först i den 57:e minuten lyckades Fensbol anfalla med viss farlighet. Tre minuter hade vi en frispark nära linjen på vår vänster flank men ingen nåde fram för att stötta in bollen. Minuten senare så gick vi på en av dom få långskotts försök, det var Henric som testade och såg André tippa bollen ut till hörna.

Robin hade ett bra skott i den 65:e men målvakten räddade igen. Minuten senare hade vi ännu en fin anfalls försök där bröderna Ericsson samarbetade genom att Robin slog ett inlägg som Henric avslutade men återigen stod det en målvakt på plats. Nu hade vi en ordentligt tryck på Fensbol, det kändes som att vi malde ner dom och att bolluslingen bara var tvungen å hitta in i mål nångång. Andreas E slog ännu en bra inlägg som hittade nyinbytte Alexander, men hans avslut gick bredvid. I den 73:e minuten bra inlägg av Henric som brodern Robin nickade men bollen styrdes ut till hörna.

Här och då gick luften ur oss, vi började känna av tröttheten också och Fensbol, som under större delen av matchen fått bara försvara, fick lite mer bollinnehav och hade två jättechanser i den 76:e och 83:e minuten men 0-1 skulle stå sig matchtiden ut.

Vi gör återigen bra 70 minuter och skapar en hel del chanser men bollen ville inte in idag! Ingen som gör bort sig på något sätt alls. Sonny, Marcus, Henric, Robin förtjänar lite extra beröm, bägge två sista nyförvärv fick varsin halvlek och även dom visade att dom ska man räkna med.